Αρχείο-Χαρτογράφηση

Διαμόρφωση ερωτηματολογίου για τη χαρτογράφηση Φεμινιστικών* πρωτοβουλιών

Η φόρμα ερωτημάτων αναπτύσσεται στο πλαίσιο της πρωτογενούς έρευνας του Κέντρου και αποτελεί την καταγραφή πρωτοβουλιών Φεμινιστικών, Γυναικείων*, ΛΟΑΤΚΙ Οργανώσεων και Queer Θηλυκοτήτων* που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεσιακού δημόσιου αρχείου δράσεων και πρακτικών των ομάδων αυτών. Η έρευνα επιχειρεί να συμβάλλει στη καταγραφή και τη διασύνδεση αυτονομημένων πρακτικών στο φεμινιστικό πολιτιστικό πεδίο.

Τα ερωτήματα στα οποία οι ομάδες καλούνται να απαντήσουν αναπτύσσονται σε τρία μέρη: τον αυτοπροσδιορισμό τους, τον αυτοκαθορισμό της γλώσσας και τις πιθανές διασυνδέσεις και συναντήσεις. Στην πρώτη ενότητα ερωτημάτων, οι ερωτώμενες ομάδες καλούνται να αναφερθούν στην αφετηρία και τις διεκδικήσεις τους αυτοπροσδιορίζοντας της δράση τους. Ερωτώνται για τους όρους της συσπείρωσης τους και τη διαχείριση της βιωσιμότητας της, τη σύνδεση τους με άλλες πρωτοβουλίες του θεσμικού και αυτόνομου φεμινιστικού, queer χώρου και την πρακτική τους ως προς τα νέα μέσα της τεχνολογίας σε σχέση με την παρουσία τους στο δημόσιο χώρο του διαδικτύου. Στη δεύτερη ενότητα ερωτημάτων που αφορά τη γλώσσα, οι ερωτώμενες καλούνται να συνδιαμορφώσουν ένα Γλωσσάρι και να προτείνουν κρίσιμους γλωσσικούς όρους
και τις πιθανές ερμηνείες τους στο σημερινό πεδίο διεκδίκησης. Στην Τρίτη ενότητα, οι συμμετέχουσες καλούνται να υποδείξουν πιθανά σημεία συνάντησης με το Κέντρο αλλά και άλλες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο δίκτυο ερωτημάτων.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ